تعمیرات کامپیوتر

ABIT, activation, Active, ADSL, ALL IN ONE, ALT, ASROCK, ASUS, Bit, Buffer, Cache, CD, cdrom, computer, crack, crash, Data Recovery, Delete, disc, Display, Driv

جستجوگر پیشرفته سایت



سرویس و تعمیر کامپیوتر در محل شما – منزل – محل کار – تهران – کرج – با سرویس رایگان
نظرات (0)

سرویس و تعمیر کامپیوتر در محل شما – منزل – محل کار – تهران – کرج – با سرویس رایگان

رعایت چند مورد قبل وبعد از آلودگی به ویروس !

 

رعایت چند مورد قبل و بعد از آلودگی به ویروس ها!

 

 

ابتدا بگذارید منظور خود را از کلمه “ویروس” که در تیتر مطلب آمده است ، عنوان کنم . دسته بندی بدافزارها فقط شامل ویروس ها نیست . بلکه میتوان آنها را به دسته های دیگری مثل کرم ها ، تروجان ها ، روتکیت ها ، جاسوس افزارها و …. تقسیم کرد . اما در بین کاربران کامپیوتر ( مخصوصا در کشور ما ) هر نوع اخلال در عملکرد سیستم را ویروس تلقی میکنند که البته درست هم نیست . ما هم در تیتر مطلب نام ویروس را بردیم تا توجه خوانندگان کم تجربه تر در این زمینه را جلب کنیم .

امکان ندارد کسی بگوید تا به حال هیچ بدافزاری وارد سیستم من نشده است . قطعا همه ما روزی با نوعی از بدافزارها ( ویروس ، کرم ، تروجان ، روتکیت و … ) مواجه شده ایم و ممکن است که حسابی هم اذیت شده باشیم . قبل از اینکه اجازه بدهیم بدافزاری وارد سیستم ما بشود ، باید تمام سعی خود را بکار بگیریم تا از ورود آنها به سیستم خود جلوگیری کنیم . این مرحله مانند بیماری های انسانی به مرحله پیشگیری معروف شده است . اما اگر هم بدافزاری به سیستم راه پیدا کرد ، نگران نباشد . چون مرحله درمان هم وجود دارد و میتوانید با استفاده از روش ها و ابزارهای موثر ، در این میدان نبرد پیروز شوید .

در این مطلب قصد داریم تا چند مورد قبل و بعد از آلودگی را به شما گوشزد کنیم تا با رعایت آنها همانطور که گفتیم ، پیروز میدان شوید .

 

چند مورد قبل از آلودگی به ویروس ها :

۱- آلودگی به وسیله حافظه های جانبی :

امروز حافظه های جانبی در اشکال متنوعی دیده میشوند . از هارددیسک های اکسترنال چند ترابایتی گرفته تا مموری گوشی های موبایل و فلش دیسک های معمولی که چند گیگابایت ظرفیت دارند . اما بیشتر این آلودگی ها از همین طریق انتقال پیدا میکنند . مدتی پیش مطلبی را منتشر کردیم که در آن مایکروسافت گزارش داده بود که آلودگی از طریق “راه اندازهای خودکار ( autorun )” با کاهش زیادی مواجه شده است . اما این وضعیت شاید برای کشورهایی باشد که استفاده از ویندوزهای جدید مایکروسافت مثل ویستا و ۷ رواج بیشتری دارد ؛ نه در کشور ما که شاید بیش از ۸۰ درصد کامپیوترها هنوز از ویندوز XP استفاده میکنند . اگر شما هم از ویندوز XP استفاده میکنید ، میتوانید از چند روش مختلف برای جلوگیری از اجرای اتوران ها بهره بگیرید .

* ارتقا به ویندوزهای جدیدتر : بعد از ویندوز XP ، شرکت مایکروسافت دو ویندوز را وارد بازار کرد . اولی که ویندوز شکست خورده ویستا بود و دومی شاهکاری به نام ویندوز ۷ . به شما توصیه میکنیم که در صورتی داشتن توان سخت افزاری مناسب برای اجرای ویندوزهای جدیدتر مثل ویستا یا ۷ از آنها استفاده کنید . اما همانطور که میدانید ، ویندوز ویستا اصلا مورد پسند کاربران قرار نگرفت ولی ویندوز ۷ با استقبال بسیار خوبی روبرو شد . توصیه ما هم به شما ویندوز ۷ است .

* استفاده از برنامه های مخصوص : برنامه های زیادی هستند که جلوی اجرای اتوران ها را میگیرند . یکی از بهترین برنامه ها Autorun Virus Remover است که به غیر از کاربرد اصلی خودش ، امکانات دیگری هم در اختیار شما قرار میدهد . مثل ایجاد مصونیت در برابر همین نوع از بدافزارها . کافیست این برنامه را از اینجا دریافت کرده و نصب کنید . تنها با نصب کردن این برنامه جلوی فعالیت ویروس های اتورانی که از طریق حافظه های جانبی انتقال می یابند ، گرفته میشود .

* کلیک نکردن روی درایو حافظه های جانبی : هنگامی که یک فلش دیسک را به پورت USB وصل میکنید ، درایو آن در قسمت My Computer ظاهر میشود . کلیک کردن روی درایو مربوطه مانند اینست که فایل autorun را اجرا کرده باشید و هنگامی که فایل autorun اجرا شود ، بدافزار هم اجرا میشود . به همین سادگی سیستم آلوده خواهد شد . الا اینکه آنتی ویروس تان آپدیت باشد و ویروس را بشناسد تا این روند متوقف شود . اگر میخواهید درایوتان را باز کنید ، از قسمت Folders و یا آدرس بار My Computer آن را باز کنید .

 

۲- استفاده از آنتی ویروس و فایروال مناسب :

در اینجا نمیخواهیم به شما بگوییم که چه آنتی ویروسی مناسب تر است و یا راه های انتخاب آنتی ویروس مناسب چیست . چون نه در این مطلب میگنجد و هم اینکه درباره این موضوع مطالب زیادی نوشته شده است که با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوانید به آنها دست پیدا کنید . آنتی ویروس ها میتوانند تا حد زیادی جلوی تهدیدها را بگیرند . مهم نیست این تهدیدها از کجا سرچشمه میگیرند . شبکه و یا روش های انتقال سخت افزاری داده ها . به هر حال آنتی ویروس شما پس از آنالیز داده ها ، تصمیمات لازم را اتخاذ میکند . البته باید این مورد را هم گفت که آنتی ویروس ها نیز میتوانند دچار خطا شوند که به خطای تشخیصی آنها به اصطلاح “مثبت کاذب” گفته میشود . پس خیلی زیاد هم به آنتی ویروستان دلخوش نکنید . در عوض اطلاعات خود را درباره تهدیدات کامپیوتری بالا ببرید .

اما فایروال ها برنامه هایی هستند که تمام تخصصشان را در زمینه شبکه به کار میگیرند . داده هایی که از سیستم شما ارسال میشوند و یا قصد ورود به سیستم شما را دارند توسط این برنامه ها بررسی شده و در صورتی که مورد مشکوکی مشاهده شود ، سریعا شما را مطلع میکنند و یا طبق تنظیمات و سیاست های خود عمل خواهند کرد . شاید بهتر باشد به منظور انتخاب یک فایروال مناسب هم در اینترنت تحقیقی انجام دهید که حسابی به سودتان خواهد شد .

 

۳- آپدیت سیستم عامل :

صبر کنید ! صبر کنید ! باز هم قرار نیست از آن حرف های تکراری بزنم . خودم میدانم که آپدیت سیستم عامل با این سرعت های پایینی که در اختیار ما ایرانی ها قرار دارد ، مشکل است و در بعضی مواقع حتی مجبوریم قید این کار را بزنیم . اما باور کنید با یک سرعت ۱۲۸ کیلوبیتی هم میتوان سیستم عامل را آپدیت کرد . شاید نتوان به صورت کامل این کار را انجام داد ولی حتی اگر برخی از وصله های امنیتی را هم نصب کنید ، خیلی در امنیت سیستم شما موثر خواهد بود . ویندوز و لینوکس و مک او.اس هم فرقی ندارد و اگر هر کدامشان را آپدیت کنید به سودتان خواهد بود . ولی از این جهت که حدود ۹۰ درصد کامپیوترهای جهان از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنند و صد البته مورد استفاده بیشتر ایرانی ها هم قرار دارد ، ما در مورد آپدیت ویندوز صحبت خواهیم کرد .

 

۴- آپدیت نرم افزارها و درایورهای نصب شده بروی سیستم :

آسیب پذیرترین قسمت سیستم های کامپیوتری ، نرم افزارهای آن هستند . چون این نرم افزارها توسط انسان ها نوشته شده اند و به طور قطع دچار اشکالات امنیتی هستند . به طوری که متخصصان امنیت و برنامه نویسان یک جمله معروف در بین خودشان دارند . ” برنامه ی بدون مشکل ، برنامه ی نانوشته است ” . در این جمله منظور از کلمه “مشکل” ، اشکالات امنیتی است که بعضی مواقع ضربات مهلکی را بر پیکره نرم افزار وارد میکند . ولی شرکت های نرم افزاری بزرگ و صاحب نام مثل مایکروسافت ، ادوب و … و یا حتی شرکت های کوچک تر نیز برای برنامه های خود ، مدام پچ های امنیتی ارائه میدهند تا از وقوع مشکلاتی که به مرور زمان توسط هکرها کشف میشوند ، جلوگیری کنند . شما نیز باید این وصله های امنیتی را دریافت کنید تا از شر حملات کامپیوتری در امان بمانید . در بین این نرم افزارها بعضی از آنها مهمتر از دیگری هستند . برنامه هایی که در ارتباط مستقیم و یا غیر مستقیم با اینترنت و یا شبکه هستند را در اولویت آپدیت قرار دهید . در اینجا به شما توصیه میکنم که حتما مرورگر خود را آپدیت کنید . حتی اگر اینترنت شما از نوع دیال آپ باشد و سرعت کم شما را آزار بدهد . چون مرورگر شما پنجره ای به دنیای اینترنت و البته بدافزارهای خطرناک است .

در قسمت قبل درباره آپدیت سیستم عامل اطلاعاتی را کسب کردید . خود سیستم عامل هم یک نرم افزار است ولی از دسته نرم افزارهای سیستمی . در این میان نرم افزارهای دیگری به اسم درایور وجود دارند که وظیفه برقراری ارتباط سیستم عامل و سخت افزار مورد نظر را دارند . درایورها که از سوی شرکت های سازنده سخت افزار ارائه میشوند نیز دارای آپدیت هایی هستند که باید آن ها را نصب کنید . این آپدیت ها در بعضی موارد امنیتی بوده و در بعضی موارد دیگر نیز به منظور افزایش بازدهی ارائه میشوند .

 

۵- بروز رسانی آنتی ویروس ، واجب تر از هر چیزی :

دوستی به شما میگوید که سیستمش فوق العاده کند شده و خیلی وقت ها هنگ میکند . وقتی به اوضاع ویندوزش نگاه میکنید ، میبینید که آخرین آپدیت آنتی ویروس مربوط به یک یا دو سال قبل است . در واقع این آنتی ویروس رنگ آپدیت را به خود ندیده است . آنتی ویروس هم احتمالا آنتی ویروسی است که دو سال پیش از شما گرفته و حتی لحظه ای هم به فکر آپدیت آن نیفتاده است .

دلیل این کندی کاملا مشخص است . این کامپیوتر جولانگاه هر نوع بدافزاریست . از مخرب ترین ویروس ها و کرم ها و تروجان ها گرفته تا خطرناک ترین روتکیت ها . آنتی ویروس هم که به کلی تعطیل است .

یا در تنظیمات آنتی ویروس خود ، آپدیت اتوماتیک را انتخاب کنید و یا با امنیت کامپیوترتان خداحافظی کنید . میدانم الان سوالی در ذهن خوانندگان عزیز این مطلب پیش آمده است که با داشتن یک آنتی ویروس کرک شده نمیتوان از قابلیت آپدیت اتوماتیک استفاده کرد .

ما سه راه پیش پای شما خواهیم گذاشت :

* سرور آپدیت را عوض کنید . در تنظیمات آنتی ویروسها قسمتی وجود دارد که میتوانید سرور مربوط به آپدیت را عوض کنید . به عنوان مثال در بین سایت های معروف ایرانی ، بعضی ها مثل سافت گذر ، سرور آپدیت نرم افزار امنیتی ESET NOD 32 را ارائه میدهند . میتوانید از این روش استفاده کنید ولـــی ….. این روش ممکن است از لحاظ امنیتی دارای مشکلات و نقاط ابهامی باشد . البته ما قصد تهمت زدن به هیچ کس را نداریم . اما کارشناسان امنیت بر این عقیده اند که سرورهای آپدیتی که خارج از قلمرو شرکت اصلی قرار دارند میتوانند خطرات زیادی را برای افرادی که از این سرورهای آپدیت دریافت میکنند ، بوجود بیاورند . چون ممکن است در بین فایل های مربوط به آپدیت نرم افزار ، فایل های دیگری نیز وارد سیستم شده و امنیت آن را به خطر بیاندازند . حداقل مزیتی که این روش میتواند داشته باشد اینست که پس از چند ساعت ( به گفته ی سایت های ارائه دهنده ی این سرورها ) میتوانید این آپدیت ها را به صورت خودکار دریافت کنید و به دلیل فراموشی در آپدیت نرم افزار ، دچار خطرات مربوطه نخواهید شد .

 

* از نرم افزارهای امنیتی رایگان استفاده کنید . این سری از نرم افزارها عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده اند . به شکلی که نسخه های رایگان آنتی ویروس هایی مثل Avast و Avira و یا آنتی ویروس مایکروسافت ( و یا محصولات دیگر که اکنون در ذهن ندارم ) طرفداران زیادی را چه در داخل و چه در خارج از کشور بدست آورده اند . به عنوان مثال من خودم حدود ۲ سالی است که از نسخه رایگان آنتی ویروس Avast استفاده میکنم و کاملا راضی هستم . البته قصد تبلیغ آنتی ویروس خاصی را نداشته و ندارم . بعضی از دوستان بنده نیز از نسخه رایگان Avira و یا سایر آنتی ویروس های رایگان دیگر استفاده میکنند و راضی بوده اند . از لحاظ امکانات هم این آنتی ویروس ها در وضعیت خیلی خوبی قرار دارند . شاید همه امکانات و ابزارهای مختلف نسخه های تجاری را نداشته باشند ولی با وجود رایگان بودنشان از ابزارهای مناسبی بهره میبرند . حداقل مزیت استفاده از نسخه های رایگان هم قابلیت آپدیت اتوماتیک است . پس اگر از آنتی ویروس رایگان استفاده میکنید ، قابلیت آپدیت اتوماتیک آن را روشن بگذارید .

 

* نسخه اصلی آنتی ویروس را خریداری کنید . اگر با همه توضیحات بالا باز هم قانع نشده اید و میخواهید از نسخه های تجاری استفاده کنید ، پس نسخه اصلی را خریداری کنید . خرید نسخه اصلی از نمایندگی های معتبر خیال شما را کاملا راحت میکند .

تا کی میخواهید به دنبال یوزرنیم و پسوردهای آپدیت در این سایت و آن سایت بگردید ؟؟؟ آنتی ویروس مورد نظرتان را خریداری کرده و خودتان را خلاص کنید .

 

۶- پشتیبان گیری از ویندوز و سایر اطلاعات مهم :

این قسمت هم قبل و هم بعد از آلودگی به ویروس ها کاربرد دارد . پشتیبان گیری از اطلاعات واقعا مهم است . اما چرا ؟؟؟

الف : در صورت بروز هر گونه مشکلی چه سخت افزاری و چه نرم افزاری ، خیالتان از بابت مسائلی مانندن آسیب دیدن اطلاعات و یا نابود شدنشان راحت است . البته سعی کنید که فایل های بک آپ را در بازه های زمانی معین ( بسته به اهمیت اطلاعات ) به فضایی خارج از کامپیوترتان انتقال دهید . میتوانید آنها را روی یک هارد اکسترنال بریزید و یا از سرویس های آنلاین استفاده کنید . سرویس های آنلاین بهترین روش برای نگهداری اطلاعات مهم هستند . البته نه هر سرویس آنلاین ذخیره سازی فایل . معمولا شرکت بزرگ مثل مایکروسافت و گوگل فضای ذخیره سازی آنلاین با حجم های مناسبی در اختیار کاربرانشان قرار میدهند که برای ذخیره کردن فایل های مهم بسیار خوب است .

ب : بدافزارهای گروگانگیر یکی دیگر از عواملی هستند که اهمیت پشتیبان گیری از داده ها را مشخص میکنند . بدافزارهایی وجود دارند که با رمزنگاری اطلاعات شما ، به اصطلاح آنها را گروگان میگیرند و در عوض درخواست مقداری پول از شما میکنند تا فایل ها را آزاد کنند . اگر شما یک بک آپ از اطلاعات مهم خود داشته باشید ، خیالتان به کلی راحت خواهد بود .

ج : پشتیبان گیری از ویندوز واقعا مهم است . میتوانید از ویندوز و همه برنامه های آن یک بار پک آپ گرفته و برای همیشه خودتان را راحت کنید . پشتیبان گیری از ویندوز هم سرعت بازگردانی را بیشتر میکند و هم اینکه دیگر نیازی نیست ساعت ها وقت خود را صرف نصب کردن برنامه ها و درایورها کنید . اگر هم بدافزاری در سیستم وجود داشته باشد ، اول از همه فایل های مهم سیستم عامل را هدف قرار میدهد . در صورتی که قبلا بک آپی از یک ویندوز سالم تهیه کرده باشید ، میتوانید به سرعت ویندوز و تمامی برنامه ها و درایورها را بازگردانی کنید . در این بین اگر ویروسی نیز وجود داشته باشد ، حذف خواهد شد . اگر همین حالا تصمیم گرفته اید تا از ویندوز خود بک آپ تهیه کنید ، این مطلب از گویا آی تی به شما کمک شایانی خواهد کرد . البته ممکن است ویروس ها ، فایل های شما که در دیگر درایوها بوده اند را آلوده کرده باشند و منتظر فرصتی برای اجرا شدن باشند . این موارد را در مراحل بعد از آلودگی توضیح خواهیم داد .

 

۷- در صورت امکان کمی حرفه ای تر کار کنید :

بعضی ها را میشناسم که سیستم خود را تبدیل به یک مرکز امنیتی کرده اند . نه ! منظورم این نیست که همه ی آنتی ویروس ها و فایروال ها را با هم نصب کرده اند . چون اصلا اینچنین حالتی مضحک است و تداخل با برنامه ها با یکدیگر هم اجازه انجام چنین کاری را نمیدهد . منظور من اینست که دقیقا همه چیز منظم و مرتب است و وضعیت سیستم به دقت کنترل میشود . طوری که اگر کسی نداند ، فکر میکند در اینجا اطلاعات فوق سری مربوط به منطقه ۵۱ نگهداری میشود 😀 .

وضعیت رجیستری ، برنامه ها و شبکه ، اینترنت و سایر فعل و انفعالات سیستم چک میشوند . شما هم میتوانید این کارها را انجام دهید . اما باید کمی سطح اطلاعات خود بالاتر برده و همچنین روش کار کردن با این برنامه ها را فرا بگیرید . برنامه های مانیتورینگ رجیستری و شبکه ، نمونه های خوبی هستند که میتوانند با آنها شروع کنید . تغییرات در رجیستری را بررسی کنید . مسیرهای مهم رجیستری را یاد بگیرید . مثل مسیری که آدرس فایل ها به منظور راه اندازی بعد از بالا آمدن ویندوز ، آنجا قرار میگیرند . همچنین مانیتورینگ شبکه به شما کمک میکند تا متوجه شوید که چه برنامه هایی در حال کار با شبکه و اینترنت هستند و در صورت مشاهده یک برنامه غیر عادی ، سریعا دسترسی آن را به اینترنت قطع کنید .

 

*****************

چند مورد بعد از آلودگی به ویروس ها

۱- ترمیم یا بازسازی مجدد :

بعد از آلوده شدن به ویروس ها ، اولین جاییکه مرکز آسیب دیدگی هاست ، سیستم های نرم افزاری کامپیوتر شماست . پس ما از پایه ای ترین قسمت نرم افزاری که همان سیستم عامل ( در اینجا ویندوز مورد توجه است ) میشود شروع خواهیم کرد .

شاید ساده ترین راه تعویض ویندوز باشد . ولی این مورد به وضعیت شما هم بستگی دارد . اگر به شدت مشغول انجام کارهای خود باشید ، تعویض ویندوز ، نصب برنامه ها و جابجا کردن فایل ها کار بسیار عذاب آوریست . پس در این موارد ترمیم را انتخاب میکنیم .

به منظور ترمیم میتوانید از چند روش استفاده کنید :

* استفاده از دیسک های نجات : ویروس ها از هر راه و روشی استفاده میکنند تا یک گام جلوتر از نرم افزارهای امنیتی باشند . یکی از این راهها نیز از کار انداختن آنتی ویروس هاست . پس نتیجه میگیریم که از داخل ویندوز و در شرایطی که ویروس در حال اجراست ، نمیتوانیم کار زیادی را صورت بدهیم . در اینجا باید به فکر راهی بود تا خارج از محیط ویندوز ، ضربه کاری را به ویروس وارد کنیم . دیسک نجات بهترین راه حل است و در اکثر موارد به خوبی عمل میکند . آنتی ویروس هایی مختلفی مثل NOD 32 و Kaspersky دیسک های نجات دارند . اگر قصد دارید تا همین حالا یک دیسک نجات آماده و بدون هیچ دردسری تهیه کنید ، به وبسایت های دانلود نرم افزار بروید . راهنمای استفاده از دیسک نجات کسپرسکی را هم میتوانید از گویا آی تی که توسط دوست خوبمان ، آقای محمدرضا ارجمندی نوشته شده ، مطالعه کنید .

* اسکن کردن ویندوز از طریق یک سیستم عامل دیگر : بله ، درست است . میتوانید از طریق یک سیستم عامل دیگر ، ویندوز را اسکن کرده و ویروس ها را از بین ببرید . بعضی از توزیع های سیستم عامل لینوکس ، دارای قابلیت بوت شدن فقط از طریق یک سی دی هستند . از محبوب ترین این توزیع ها میتوان به توزیع ابونتو اشاره کرد . کافیست یک لایو سی دی ابونتو را از فروشگاه ها تهیه کرده ( و یا اینکه فایل مربوطه را به صورت کاملا رایگان از وبسایت ابونتو دریافت کرده و آن را روی یک سی دی رایت کنید ) و داخل سی دی رام قرار دهید . سیستم به راحتی از طریق ابونتو بوت خواهد شد و میتوانید با نسخه ای از آنتی ویروس های لینوکسی ( مثل آواست ) ، ویندوز را درست و حسابی اسکن کنید .

 

۲- بازسازی مجدد : اگر به هر دلیلی مایل به انجام موارد بالا نیستید ، بازسازی مجدد میتواند بهترین گزینه باشد . بازسازی مجدد به زبان ساده یعنی اینکه ویندوز را دوباره نصب کنید . نصب ویندوز هم ممکن است چندین راه داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد :

* نصب ویندوز با استفاده از بک آپ قبلی : در قسمت ” چند مورد قبل از آلودگی ” و در بخش ششم ، به اهمیت بک آپ گیری از ویندوز اشاره کردیم . اگر شما از ویندوز خود قبلا بک آپ گرفته اید ، کارتان بسیار راحت میشود . چون با چند کلیک ساده میتوانید ویندوز و تمامی برنامه ها و درایورها را نصب کنید .

* نصب ویندوز به صورت معمول : نصب ویندوز به صورت معمول که یک روال ساده و همیشگی دارد و نیازی نیست ما توضیحی بدهیم . در این باره نیز توضیحی نخواهیم داد . چون در حوصله این مقاله نمیگنجد . برای ما مهم بعد از نصب ویندوز است و اینکه چه کارهایی باید انجام دهیم . اگر از ویندوز XP استفاده میکنید ، ابتدا باید وجود autorun ها در درایوهای دیگر را بررسی کنید . به منظور انجام اینکار ، ابتدا وارد My Computer شده و از طریق آدرس بار ، درایوها را به ترتیب باز کنید . به عنوان مثال برای باز کردن درایو D ، در آدرس بار به این شکل تایپ کنید :

D:\

با این کار اگر autorun در درایو مورد نظر وجود داشته باشد ، اجرا نخواهد شد و اجرا نشدن آن مساوی با اجرا نشدن ویروس خواهد بود . حالا باید فایل ها را از حالت مخفی خارج کنید . حتی فایل های سیستمی را نیز باید از حالت مخفی بودن خارج کنید . چون بعضی از ویروس ها حالت مخفی شدن سیستمی را انتخاب میکنند . از منوی Tools ، زیر منوی Folder Options را انتخاب کرده و به تب View بروید . از بین گزینه ها ، گزینه Show Hidden Files , fold…. را انتخاب کنید . از گزینه های پایین تر نیز ، تیک گزینه ی Hide protected operating sys….. را بردارید . در مواجه با پیغام صادر شده ، Yes را کلیک کنید .

اکنون اگر در ریشه اصلی درایو ، فایلی به نام autorun.inf را مشاهده کردید ، سریعا آن را حذف کنید . معمولا یک فایل اجرایی با پسوند exe هم در کنار این فایل مشاهده میشود که باید آن را حذف کنید .

تذکر بسیار مهم : انجام این مراحل برای درایوی که ویندوز در آن نصب شده است ، اصلا نیازی نیست . حتی ممکن است به اشتباه یکی از فایل های مهم سیستمی را پاک کرده و ویندوز را کاملا از کار بیاندازید .

مراحل بالا را میتوانید برای ویندوزهای ویستا و ۷ نیز میتوانید انجام دهید . البته درصد آلودگی به ویروس های اتوران در ویندوزهای ویستا و ۷ کاهش یافته است ولی به هر حال کار از محکم کاری عیب نمیکند .

حالا با یک آنتی ویروس آپدیت شده و قدرتمند ، سیستم را به صورت کامل اسکن کنید .

ویندوزهای ویستا و ۷ نیز معمولا با یک اسکن کامل ، مشکلاتشان حل خواهد شد .

 

۲- اطلاعات مالی ، مهمتر از هر چیزی :

دیگر خیلی وقت است که بدافزار نویسان برای کسب شهرت و یا انتقام گرفتن وقت خود را صرف نمیکنند . بیشتر اهداف آنها اقتصادیست و برای کسب درآمد این کار را میکنند . بعضی های از طریق ساخت بدافزار و تحویل دادن آن به مشتری کسب درآمد میکنند و برخی دیگر هم به صورت مستقیم عملیات را خودشان شروع کرده و به پایان میرسانند .

کاملا مشخص است که نه شما و نه هیچ کس دیگری دوست ندارد پول هایی که بدست آورده است را به راحتی هرچه تمام از دست بدهد . پس قبل از هر کاری ، بررسی اطلاعات مالی خود را شروع کنید . چون ممکن است هنوز فرصت را از دست نداده باشید و کسی به حساب شما دسترسی پیدا نکرده باشد .

هر گونه اطلاعات مهمی را که ۱ درصد هم احتمال لو رفتن آنها را میدهید ، تغییر دهید . پسورد مربوط به انجام فعالیت های اینترنتی یکی از مهمترین شناسه های شماست . چند دقیقه ی دیگر نه ، همین حالا این کار را انجام دهید . وار د حساب کاربری خود در وبسایت بانک مربوطه شده و آخرین گردش های حساب خود را چک کنید . در صورتی که مورد مشکوکی را مشاهده کردید ، آن را سریعا با بانک مربوطه در میان بگذارید . شاید راه چاره ای پیش پای شما بگذارند .

 

۳- بررسی تمامی اطلاعات اینترنتی :

بدافزارهایی مثل تروجان ها قابلیت ارسال اطلاعات شما به سازنده ی خود را دارند . به عنوان مثال نام کاربری و کلمه عبور شما در سایت های مختلف را به آدرسی که سازنده ی آن تعیین کرده ، ارسال میکنند . تنها کافیست تا آدرس ایمیلی که توسط شما در سایت های مختلف به کار گرفته میشود ، بدست هکر بیفتد . آن موقع عمق فاجعه بیشتر هم میشود . چون هکر میتواند با یک نگاه به اینباکس شما ، سایت هایی که در آن عضو هستید و از طریق این آدرس ایمیل با آنها ارتباط دارید را پیدا کند . سپس با یک درخواست تغییر پسورد ، به راحتی لینک تغییر پسورد را در Inbox شما دریافت کرده و اقدام به تغییر دادن آن خواهد کرد .

در این موارد بهترین کاری که میتوانید انجام دهید ، اینست که هرچه سریع تر به سرویس دهنده ایمیل خود بروید و کلمه عبور خود را تغییر دهید . شاید به نظرتان تغییر کلمه عبور به تنهایی کافی باشد ، اما کافی نیست . شما باید تمام مواردی که منجر به بازیابی کلمه عبورتان میشود را تغییر دهید . ترجیحا هر نوع اطلاعات مهمی را که یک درصد احتمال میدهد به دست هکر افتاده باشد تغییر دهید . به عنوان مثال سوال امنیتی که در بیشتر سرویس دهنده های ایمیل و یا سرویس های دیگر کاربرد وسیعی دارد و یا ایمیل دوم که به اندازه سوال امنیتی اهمیت دارد . در ضمن همان ایمیل دوم خودتان را هم باید بررسی کنید تا از بروز کوچکترین مشکلی جلوگیری شود .

 

۴- دسترسی های مشکوک به اکانت های اینترنتی :

بعضی سرویس های اینترنتی میتوانند با برنامه های شخص ثالث و یا سرویس های دیگری که در سایت های مختلف ارائه میشوند ، ارتباط برقرار کرده و در استفاده آسان از آنها به کاربر کمک کنند . به عنوان مثل هر برنامه یا سایتی که بخواهد به نحوی با اکانت گوگل شما ارتباط برقرار کند ، ابتدا گوگل تاییدیه ای به منظور ایجاد دسترسی آن برنامه را از شما درخواست میکند و در صورت موافقت شما این ارتباط برقرار میشود .

اگر اکانت گوگل دارید ، به این لینک مراجعه کنید .

در قسمت Connectd Sites , Apps and Services مواردی را مشاهده خواهید کرد . در این قسمت لیست سایت ها ، برنامه ها ، افزونه و سرویس هایی که به نحوی با اکانت گوگل شما ارتباط دارند نمایش داده میشود . اگر در بین این موارد ، مورد مشکوکی را مشاهده کردید ، هرچه سریع تر اقدام به حذف آن کنید . چون ممکن است از طریق بدافزار موجود بروی سیستم شما و یا هکر ایجاد شده باشد . به منظور حذف هر کدام از این موارد نیز میتوانید روی لینک Revoke Access مقابل آن ها کلیک کنید .

اگر موردی را دیدید که قبلا استفاده میکردید اما اکنون دیگر برایتان استفاده ای ندارد را حذف کنید . چون در صورت بروز نقص امنیتی برای آن مورد خاص ، میتواند برای شما نیز مشکل ساز شود .

 

۵- بررسی کامل حافظه های جانبی :

همیشه برای انتقال فایل های خود ، از روش های مختلفی استفاده میکنیم . یکی از روش هایی انتقال سریع فایل ها بین دو سیستم ( که فاصله زیادی از هم داشته باشند ، مثل منزل شما و دوست تان که در فاصله زیادی از هم قرار دارند ) ، روش انتقال فایل ها از طریق حافظه های جانبی است . فلش دیسک ها ، هاردهای اکسترنال و مموری کارت گوشی ها و بعضی مواقع هم حافظه ی داخلی خود گوشی موبایل .

همه مواردی که در بالا گفته شد ، مستعد پذیرش ویروس ها هستند . اگر قبلا یکی از این حافظه های جانبی را به کامپیوتر آلوده خود وصل کرده باشید ، به طور حتم آلوده شده اند . پس اگر آنها را دوباره به کامپیوتر خود متصل کنید ، احتمال آلوده شدن شما وجود خواهد داشت . بسیار خب ، در صورتی که بخواهید این حافظه ها را بررسی کنید ، میتوانید از روش های زیر استفاده کنید .

* بررسی از طریق توزیع های لینوکسی : اگر دل نگران آلوده شدن دوباره سیستم خود هستید ، بهتر است از این روش استفاده کنید . چون اگر به اشتباه هم فلش دیسک خود را باز کنید ، اتفاق خاصی نخواهد افتاد . کمی بالاتر هم گفتیم که میتوانید سیستم خود را از طریق توزیع های لینوکسی که قابلیت دیسک زنده را دارند ، استفاده کنید . شما کامپیوتر خود را با یک دیسک زنده ( مثلا توزیع ابونتو ) بالا آورده و از طریق یک آنتی ویروس لینوکسی ، درایوهای ویندوزی را اسکن کنید . همین کار را میتوانید برای فلش دیسک ها نیز انجام دهید . یعنی فلش دیسک ( یا هر حافظه جانبی دیگری ) را به سیستم متصل کرده و با یک آنتی ویروس لینوکسی ، آن را اسکن کنید .

* از طریق ویندوز اقدام کنید : در هر صورت اگر حال و حوصله اسکن از طریق لینوکس را ندارید ، میتوانید از طریق همان ویندوز شروع به بررسی حافظه های جانبی خود کنید . در صورتی که موارد امنیتی را رعایت کرده باشید . مثلا اتوران ها را از کار انداخته باشید ( مخصوصا این مورد برای ویندوز XP کاملا تاکید میشود ) و یا برنامه ای مثل Autorun Virus Remover که در ابتدای مطلب آن را معرفی کردیم ، نصب کرده باشید تا از اجرای اتوران ها جلوگیری کرده و آن ها را پاک کنید . در نهایت پس از انجام همه این موارد ، با یک آنتی ویروس قدرتمند و مجهز به آخرین بروزرسانی ، حافظه های جانبی را بررسی کنید .

 

در پایان باید گفت این تنها تعدادی از مواردی بود که در مقابله با بدافزارها میتوانند مورد استفاده قرار گیرند . اما راه های زیاد دیگری هم هستند که در این مطلب شاید به آنها اشاره ای نشده باشد . باز هم تاکید میکنیم که اطلاعات خود را در زمینه امنیت بالاتر ببرید . چون بهترین راه محافظت از شما خواهد بود .

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

طریقه پاک کردن بایوس کامپیوتر

طریقه پاک کردن بایوس کامپیوتر

 

گاهی اوقات بدلیل از دست دادن کلمه عبور SETUP دسترسی به پارامترهای آن بطور طبیعی غیر ممکن است.
برای این منظور می توان از روشهای سخت افزاری مانند ریست کردن جمپر CLEAR BIOS مادربورد یا از روشهای نرم افزاری که با استفاده از برنامه هایی BIOS را CLEAR می کنند، استفاده نمود.
اما روشی که در زیر آمده است، بدون نیاز به برنامه کمکی می باشد:
-ابتدا به پرومپت DOS بروید.
مراحل زیر را دنبال کنید:
C:> DEBUG
-O 70 2E
-O 71 0
-Q
با اینکار محتویات SETUP از جمله کلمه عبور آن ریست می گردد.
تازه بعد از اینکه اینکار را انجام دادید دوباره به ست آپ برید و به حالت پیش فرض ببرید.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

چگونه یک مادربورد جدید نصب کنیم؟

راستش اولین باری که می خواستم یک سیستم را مونتاژ کنم چیزی در مورد اسمبل قطعات کامپیوتری نمی دونستم، اصلا قطعات را لمس هم نکرده بودم. رفتم داخل یک شرکتی برای کارآموزی و روز اول قطعات و کیس را گذاشتن جلوی من و یک توضیح مختصری دادن گفتن شروع کن. اولش ترسیدم که قطعات را اشتباه جا بزنم ولی بعدش همه را سر جاشون گذاشتم و خدا را شکر اتفاقی هم نیفتاد. حالا برای شما توضیح می دهم که چطوری این کار را انجام دهید و ببینید که چقدر راحت انجام می شود.

 نصب مادربورد, پردازنده ی مرکزی

بهترین بخش درباره ی سخت افزار کامپیوتر این است که آن ها سر جای خودشون نصب شده باشند، آنها جاهای مشخصی دارند که نصب بشوند؛ مگر اینکه شما بخواهید آزمایش کنید که جاهایشان را تغییر دهید. من در این مقاله، سعی می کنم به شما بگویم که چگونه مهم ترین قطعه ی سخت افزاری یعنی مادربورد را نصب کنید و به شما توصیه می کنم که هر قطعه را حتما سر جای خودش نصب کنید.
حالا می بینیم که چه چیزهایی لازم داریم. روشن است که ما برای شروع یک مادربورد نیاز داریم. نیازهای بعدی ما یک جعبه (کیس) و یک پردازنده ی مرکزی (CPU) است.
برای این که شما خودتان بتوانید کامپیوترتان را مونتاژ کنید، باید یک مجموعه ی کامل از پیچ گوشتی هایی را که لازم دارید داشته باشید. برای اینکه از مادربوردتان قبل از شروع نصب مراقبت کنید ۲ مورد مهم را باید رعایت کنید که عبارتند از:

  • باید چک کنید که آیا CPU شما با مادربوردتان سازگار است.
  • باید چک کنید که آیا اندازه ی کیس تان برای مادربورد مناسب است.

یکبار دیگر مواردی را که در بالا نامبرده شد را بررسی کنید، حالا شما آماده هستید که مونتاژ را شروع کنید.

پنل محافظ اصلی ورودی/خروجی
اجازه دهید که با پَنِل محافظ اصلی ورودی/خروجی شروع کنم. اول، ما نیاز داریم که پَنِل اصلی محافظ ورودی/خروجی را که فقط در جعبه ی مادربورد وجود دارد را بررسی کنیم، باید ببینیم که آیا سوکت های پورت ورودی/خروجی با مادربورد سازگار است یا نه.
مادربوردهایی که توی بازار مشتری بیشتری دارند، معمولا مثل یک بازی کامپیوتری کامل یا پورت های صدای کامل ویژگی های جدیدی دارند. پس، احتمال دارد که پَنِل محافظ ورودی/خروجی که توی جعبه ی مادربوردتان است با سوکت های پورت ورودی/خروجی یکی نباشد. فقط پَنِل محافظ ورودی/خروجی که در جعبه ی مادربوردتان است می تواند مادربورد را در کیس ثابت نگه دارد. مطمئن باشید وقتی که مادربورد و پَنِل محافظ ورودی/خروجی در جعبه ی مادربورد قرار دارند هیچ فشاری به آن ها وارد نمی شود. فقط در صورتی فشار به آن ها وارد می شود که یا در بیرون از جعبه باشند و یا به طور صحیح در جعبه قرار نگرفته باشند.

 نصب مادربورد, پردازنده ی مرکزی

پردازنده (CPU)
مرحله ی بعدی که بسیار مهم هم هست نصب پردازنده (CPU) روی مادربورد است. این کار بسیار ساده ای است، در موقع نصب پردازنده دقت بیش تری داشته باشید چون پردازنده یک شیء خیلی حساس است. سوکت پردازنده را در مادربورد به راحتی می توانیم تشخیص بدهیم. معمولا در کنارش یک گیره ی پلاستیکی دارد. به راحتی بازوی پلاستیکی را بلند کنید و گیره ی سوکت را باز کنید، این تمام کاری است که شما باید برای نصب پردازنده انجام دهید. حالا، باید پردازنده تان را چک کنید. پردازنده ی خوب پین هایی دارد که در زیر آن قرار دارد، ولی یک گوشه از آن معمولا پین ندارد که با یک نشانه ی مثلثی شکل نشان داده شده است. پردازنده را با سوکتش جفت کنید و آن را روی سوکت قرار دهید. باید درست روی سوکت قرار بگیرد، حالا گیره ی پلاستیکی را برای قفل کردن CPU پایین آورید. این نکته را یادتان باشد که قبل از این که مادربرد را روی کیس نصب کنید حتما پردازنده را جا بزنید بعد مادربرد را روی کیس نصب کنید.

 نصب مادربورد, پردازنده ی مرکزی

کیس (Case)
مرحله ی بعدی جاسازی مادربرد روی کیستان است. کیس ها توسط شرکت های گوناگونی ساخته شده اند که معمولا پیچ هایی دارند که با مادربورد جور است. پایه ی مادربورد در کیس، به درستی با پَنِل ورودی/خروجی تنظیم شده است. یکبار دیگر بعد از اینکه به درستی مادربورد را تنظیم کردید مادربورد را نصب کنید. باید بدانید که کیس یک کلید پاور دارد که برق را به تمام اجزاء گوناگون کامپیوتر می رساند. مادربوردهای قدیمی شبیه ATX، معمولا یک کانکتور (بست) ۲۰ پین ATX دارند، در حالی که مادربوردهای جدید از کابل های هادی و برق ۱۲ ولت استفاده می کنند و از اتصالات مخصوص ساخته شده اند که به مادربوردتان اجازه می دهد که از منبع تغذیه به درستی استفاده کند.

 نصب مادربورد, پردازنده ی مرکزی

هم چنین شما به یک کلید برای منبع تغذیه نیاز دارید که کانکتور اختصاصی آن معمولا با PW-SW نشان داده می شود و روی مادربورد قرار دارد. در نهایت پاور را به مادربورد متصل کنید و وقتی که از درست کار کردن آن مطمئن شدید، پیچ های روی مادربورد را محکم ببندید تا در جای خودش ثابت شود. توجه داشته باشید که قبل از اینکه مادربورد را روی کیس محکم کنید از درست کار کردن آن مطمئن باشید.

مونتاژ کردن همه ی قطعات سخت افزاری روی کیس کار سختی نیست، فقط باید با دقت زیاد انجام دهید. حواستان باشد که کابل های پاور و داده (DATA) را در جاهای خودشان نصب کنید.
خوب ، ملاحظه کردید که چقدر راحت می توانید یک مادربورد یا هر قطعه ی سخت افزاری دیگر را روی کیس نصب کنید و کار مونتاژ یا ارتقاء کامپیوترتان را خودتان انجام دهید.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

آنتی‌ویروس‌های مناسب برای ویندوز ۸

ویندوز 8, ترفند ویندوز

آنتی‌ویروس‌های مناسب برای ویندوز ۸

آنتی‌ویروس‌های زیر بهترین گزینه‌ها برای استفاده در ویندوز ۸ هستند و می‌توانند امنیت رایانه شما را در بالاترین سطح تامین کنند.

آنتی‌ویروسBullGuard – آنتی‌ویروس BullGuard که به همراه بسته امنیتی اینترنت است، ۳ ماه استفاده رایگان به صورت تریال به همراه ۵ گیگابایت فضا برای ایجاد پرونده پشتیبان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این محصول یک بسته کامل امنیتی می‌باشد که شامل دیوار آتش، محافظت از پست الکترونیک، بهینه‌ساز رایانه، جلوگیری از هرزنامه‌ها و ابزارهای متعدد دیگر است.

یکی دیگر از برندهای صاحب نام در زمینه‌های امنیتی F-Secure می‌باشد که به طور کامل از رایانه شما محافظت می‌کند و توانایی ایجاد پرونده پشتیبان آنلاین را به همراه پشتیبانی کامل از ویندوز ۸ دارد.
گزینه دیگر امنیتی Kaspersky Lab است که دارای Kaspersky Internet Security 13 نیز می‌باشد و برای کاربرانی طراحی شده است که از ویندوز ۸ بهره می‌گیرند. این محصول شامل تمامی موارد امنیتی مثل دیوار آتش، محافظت از ایمیل و ضد اسپم می‌باشد.

شرکت McAfee نیز نسخه‌ای آزمایشی از آنتی‌ویروس خود را برای ویندوز ۸ اعلام کرده است. این محصول گزینه بسیار مناسبی برای رایانه‌های شخصی و کاربران خانگی است که قصد حفاظت از سیستم خود را در مقابل بدافزارهای اینترنتی دارند.

آنتی‌ویروس ابری (Cloud) – آنتی‌ویروس ابری (Cloud) شرکت پاندا یکی از پر سرعت‌ترین آنتی‌ویروس‌های کنونی و گزینه‌ای عالی برای کاربران وب می‌باشد. این آنتی‌ویروس مبتنی بر فضای ابری می‌باشد و در وقت کاربران صرفه‌جویی می‌کند.

Norton همیشه یکی از محبوب‌ترین آنتی‌ویروس‌ها در میان کاربران بوده است و به کمک لایه‌های قدرتمند حفاظتی خود می‌تواند بدافزارهای اینترنتی را قبل از این که دستگاه شما را آلوده کنند، از کار بیندازد. این آنتی‌ویروس گزینه مناسبی برای کنترل و حفاظت از شبکه شما می‌باشد.

Trend Micro یک آنتی‌ویروس All in One است که تمامی امکانات امنیتی لازم را در یک بسته فراهم کرده است و در آخرین نسخه آزمایشی خود پشتیبانی از ویندوز ۸ را نیز دارد. این آنتی‌ویروس دارای دیوار آتش قدرتمندی است که علاوه بر آن می‌تواند به سرعت سیستم شما را اسکن کند.

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

چه کسی از وایرلس شما استفاده می کند!؟

 

 مودم وایرلس, مودم adsl, اینترنت وایرلس

این روزها، با توجه به موقعیت های محیطی و شغلی افراد استفاده از سرویس های «وایرلس» بسیار شایع شده است. ولی مشکلی که گاهی اوقات کاربران را نگران می کند اُفت شدید سرعت میباشد. البته دلایل زیادی برای این مسئله وجود دارد، از جمله نویزهای محیطی و مشکلات زیرساختی مناطق تحت پوشش.

 

موردی که معمولا توجه کمتری را به سمت خود جلب می کند، استفاده ی سیستم های مجاور از کانال شخصی شما میباشد. برنامه ی wireless network watcher به خوبی IP Address های استفاده کننده از مودم شما را شناسایی می کنند و پس از شناسایی، می توانید با رمزگذاری از نفوذ دیگران جلوگیری کنید. در ادامه به شرح برنامه می پردازیم:

 

 مودم وایرلس, مودم adsl, اینترنت وایرلس

 

بعد از باز شدن پنجره مورد نظر، بر روی دکمه Start  کلیک می کنیم و منتظر می مانیم تا نرم افزار آی پی های متصل را جستجو و شناسایی کند.

 

 مودم وایرلس, مودم adsl, اینترنت وایرلس

 

همانطور که مشاهده می کنید، نام دستگاه، مک آدرس کارت شبکه، مشخصات کارت شبکه دستگاه موردنظر، نسبت دستگاه و دیگر مشخصات قابل مشاهده و پیگیری میباشد.

 

همچنین با راست کلیک کردن بر روی IP مورد نظر می توانید تمام توضیحات و ویژگی ها را بصورت یکجا مشاهده کنید.

 

 مودم وایرلس, مودم adsl, اینترنت وایرلس

 

لازم به ذکر است میتوانید این نرم افزار بسیار کم حجم و رایگان را از http://wireless-network-watcher.en.softonic.com/ دانلود کنید.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

گردگیری از فن لپ‌تاپ

گردگیری از فن لپ‌تاپ, تمیز کردن لپ‌تاپ

اگر گرمای داخلی لپ‌تاپ شما بالا برود، ممکن است سیستم شما را تا لب پرتگاه پیش ببرد. درست مانند رایانه‌های دسکتاپ (PC)، بخش‌های داخلی لپ‌تاپ‌ها نیز گرد و خاک می‌گیرند.

از سوی دیگر به علت این‌که قطعات داخلی لپ‌تاپ‌ها فضای کمی در اختیار دارند و به عبارتی تنگاتنگ در کنار یکدیگر چیده شده‌اند، گرد و خاک گرفتن آنها و فن خنک‌کننده وضعیت را نسبت به یارانه‌های رومیزی خطرناک‌تر می‌سازد. هنگامی که فن‌های خنک‌کننده به علت گرمای زیاد مجبور شوند تا پیوسته کارکنند، لپ‌تاپ در معرض خطر داغ‌کردن قرار می‌گیرد.

در این صورت ممکن است لپ‌تاپ هنگ کرده (قفل شده) که می‌تواند موجب صدمه‌دیدن قطعات داخلی یا خرابی کلی آن شود. تنها کاری که شما باید بکنید این است که یک پیچ‌گوشتی بردارید، درپوش زیرین دستگاه را باز کرده و داخل دستگاه را با استفاده از یک سشوار یا کمپرسور هوا، باد گرفته و گرد و غبارهای جمع شده داخل کیس لپ‌تاپ را از روی قطعات داخلی و فن خنک‌کننده آن بزدایید.

‌ـ ‌روش کار:

لپ‌تاپ را خاموش کرده، آداپتورش را از برق درآورده، به پشت برگردانده و باتری آن را جدا کرده و بردارید. در انتهای گوشه‌های درپوش زیرین به دنبال دریچه مخصوص دسترسی به قطعات داخلی که پنجره‌های تبادل هوا دارد، بگردید. پیچ‌های این پنل را باز کرده و آن را بردارید.

حال شما باید فن خنک‌کننده و برخی قطعات داخلی را ببینید. البته برخی لپ‌تاپ‌ها هم هستند که این پنل را ندارند و باید کل درپوش زیرین دستگاه را باز کنید. انواعی از نوت‌بوک‌ها هستند که باز‌کردن آنها برای افراد غیرحرفه‌ای ممکن نیست و تنها چاره این است که به نمایندگی یا تعمیرگاه معتبر لپ‌تاپ مراجعه کنید.

حال زمان آن رسیده است که توسط باد گرفتن گرد و خاک‌های تجمع یافته را از بین ببرید. البته باید این کار را در محیط خارج از اتاق انجام دهید. از زوایای مختلف فن خنک‌کننده را در معرض باد فشار قوی قرار داده، اطمینان حاصل کنید که جهت باد همیشه از سمت داخل رو به خارج دریچه تبادل هوای کیس لپ‌تاپ باشد تا گرد و خاک‌ها از لپ‌تاپ خارج شوند.

جریان باد را مرتب قطع و وصل کنید تا همه جای فن تمیز شود. اگر از کمپرسور باد استفاده می‌کنید، فشار باد را روی درجه ملایم تنظیم کنید و سر لوله خروج باد را به فن و قطعات داخلی خیلی نزدیک نکنید. اگر جریان باد زیادی قوی باشد و از فاصله خیلی نزدیک باد بگیرید، این احتمال هست که فن خنک‌کننده و قطعات داخلی لپ‌تاپ صدمه ببینند.

پس از آن که گرد و خاک‌ها را توسط باد به خارج از کیس لپ‌تاپ راندید، پنل دسترسی را سرجایش گذاشته و پیچ‌هایش را ببندید. باتری لپ‌تاپ را نیز به دستگاه متصل کرده و آن را روشن کنید. حال باید لپ‌تاپ شما خیلی بی‌سر و صداتر و خنک‌تر از قبل کار کند.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

پاسخ به سوالات رایج اینستاگرام

اینستاگرام, تصاویر اینستاگرام, آموزش اینستاگرام

به اشتباه به فردی اجازه دنبال کردن داده‌ام؛ راه چاره چیست؟

تنها راه بلاک کردن کاربر مورد نظر است. برای این کار وارد پروفایلش شوید و دکمه سه نقطه را فشار دهید و سپس Block User را انتخاب کنید.

 

چگونه تصاویر اینستاگرام خودمان را یک‌جا دانلود کنیم؟

اینستاگرام برای این کار سرویس Instaport را پیشنهاد می‌دهد. کافیست وارد این سایت شده و با اکانت اینستاگرام خود لاگین کنید. سپس می‌توانید تمام یا قسمتی از تصاویرتان را به صورت یک فایل زیپ دانلود کنید.

 

چگونه تصاویر اینستاگرام دیگران را ذخیره کنیم؟

اینستاگرام به صورت پیش‌فرض اجازه ذخیره تصاویر را به شما نمی‌دهد اما از آن‌جایی که به هر حال تصاویر هنگام به اشتراک‌گذاری تا اندازه ۶۱۲ در ۶۱۲ پیکسل کوچک می‌شوند اگر از گوشی‌های با وضوح ۷۲۰p به بالا استفاده می‌کنید می‌توانید از صفحه اسکرین‌شات بگیرید و قسمت مورد نظر را جدا کنید.

 

راه دیگر ورود به پروفایل اینستاگرام اشخاص از طریق وب‌سایت است؛ برای این‌کار نام کاربری شخص مورد نظر را با یک علامت “/” پس از آدرس instagram.com وارد کنید. به طور مثال اگر قصد دارید کاربر “farnet” را دنبال کنید کافیست وارد آدرس instagram.com/farnet شوید و سپس تصویر مورد نظرتان را ذخیره کنید.

 

چگونه خطاب به کسی چیزی بنویسیم؟

برای این‌کار همان‌طور که پیش از این اشاره شد علامت @ را پیش از نام کاربری او بنویسید تا به اصطلاح او را Mention کرده باشید.

 

چگونه تصاویرمان را حذف کنیم؟

با باز کردن هر عکس و فشردن سه نقطه پایین صفحه می‌توانید تصاویر مورد نظرتان را حذف کنید.

 

چگونه کاربری را بلاک کنیم؟

همان‌طور که توضیح دادیم وارد پروفایلش شوید و دکمه سه نقطه را فشار دهید و سپس Block User را انتخاب کنید. توجه کنید که مانند فیس‌بوک اگر کسی را در اینستاگرام بلاک کنید فرد مورد نظر متوجه نخواهد شد.

 

چگونه تاریخچه جستجوها را پاکسازی کنیم؟

وارد تنظیمات شده و Clear Search History را انتخاب کنید.

 

چگونه کاربری را از بلاک خارج کنیم؟

مراحل کار مشابه بلاک کردن کاربر است؛ تنها Unblock را انتخاب کنید.

 

چگونه نظرات دیگران را روی تصاویرمان حذف کنیم؟

تصویر مورد نظر را باز کنید و در صفحه ثبت نظرات دکمه شکل مداد را فشار دهید. حالا می‌توانید نظرات دلخواه را حذف کنید.

 

چه کنیم تا هر کسی قادر به دیدن تصاویرمان نباشد؟

همان‌طور که گفتیم باید به تنظیمات بروید و با انتخاب Edit your profile و سپس تیک زدن Posts are Private تصاویرتان را خصوصی کنید.

 

چگونه تصاویر را تنها با اینستاگرام ویرایش کنیم اما به اشتراک نگذاریم؟

کافیست پس از گرفتن عکس و اعمال افکت‌ها در مرحله Share به عملیات ادامه ندهید. تصویر در پوشه Instagram گوشی ذخیره شده است.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

چطور رایانه خود را خانه تکانی کنیم؟

تمیز کردن قطعات سیستم , تمیزکردن cd-drive

روش اصولی تمیز کردن قطعات سیستم
در این مطلب آموزشی به شما روش اصولی تمیز کردن قطعات سیستم مانند cd-drive، هارد دیسک و مانیتور را آموزش می دهیم.
برای تمیز کردن داخل cd-drive توصیه می کنم از ابزار مخصوص این کار استفاده کنید که در مغازه های کامپیوتری بفروش می رسد. کیتهای مخصوص تمیزکردن cd-drive را تهیه و مصرف کنید.

 

اگر تجربه بیشتری با کامپیوتر و امور فنی آن دارید می توانید این درایو را باز کرده و با گوش پاک کن آغشته به الکل سفید داخل آنرا تمیز کنید اما برای افراد کم تجربه این عمل به هیچ عنوان توصیه نمیشود برای تمیز کردن cd می توانید از پارچه نرم آغشته به آب استفاده کنید و سطح زیر آنرا بصورت دورانی از مرکز بسمت خارج تمیز کنید. اگر آلودگی بخصوصی در سی دی دیده می شود که با آب تمیز نمی شود می توانید برای آن قسمت از کمی الکل سفید استفاده کنید.

 

تمیز کردن قطعات سیستم , تمیزکردن cd-drive

 

تمیز کردن هارددیسک
عملا تمیز کردن فیزیکی ندارد زیرا تکنولوژی آن بسیار بالاست و نباید آنرا باز کرد. تمیز کردن آن در واقع عمل دیفراگ است که از طریق برنامه انجام می شود. قبلا در آموزش برخی نرم افزارها به آن پرداخته ایم.
هـارد درایوها نـسـبت به درجـه حـرارت درون کـیس بـسیار حساسند. تـمیز کردن درون کیـس یـقیناً هارد درایو را خـنک نگاه خواهد داشت. برای این کار شما باید یکی از پانل‌های پهلوی کیس را باز کرده و بیرون آورید و گرد و خاک را با یک پارچه خشک پاک کنید.

 

در اغلب کیس ها تعدادی پیچ در قسمت پشت کیس وجود دارد. این پیچ ها ر ا باز کنید تا به راحتی صفحه پهلویی کیس را بیرون آورید قبل از ایـنکه شـروع به پاک کـردن گـرد و غـبار روی قطعات کامپیوتر خود کنید، یک قطعه فلزی را لمس کنید تا از الکتریسیته ساکن در امان بمانید. این کار راحت‌ تر از آن است که هارد درایو یا مادربرد کامپیوتر شما بسوزد و ناچار به تعویض آنها شوید. پس از اینکه این کار را انجام دادید، به آرامی با پارچه‌ای خشک، گرد و غبار روی هارددرایو خود را پاک کنید؛ هـمچنین هـارد درایوهای بیـرونی (external) نیـاز به مـقداری مراقبت ویژه دارند.
این درایوها هم مانند درایوهای داخلی بیش از اندازه داغ می‌شوند به ویژه وقتی که کتاب ‌هایتان را در اطراف این درایوهای بیرونی بچینید و یا کاغذ یا موارد دیگری از این قبیل را در پیرامون آنها قرار دهید.
برای اینکه یک درایو بیرونی سرد شود، بایستی هوا به خوبی در آن جریان داشته باشد و در صورتی که شما فضای اطراف درایو را محصور کنید، این کار صورت نخواهد گرفت. همچنین هارددرایو بیرونی خود را با استفاده از اسپری هوای فشرده پاک کنید تا گرد و غباری که بر روی آن نشسته است و سبب افزایش درجه حرارت آن می‌شود را پاک کنید.

 

تمیز کردن قطعات سیستم , تمیزکردن cd-drive

 

صفحه کلید
یکی از این راه‌ها تمیز کردن صفحه کلید با دستمال آغشته به الکل است. راه دیگر، تمیز کردن صفحه کلید با دستگاه فشار هواست.

 

تمیز کردن قطعات سیستم , تمیزکردن cd-drive

 

مانیتور
برای تمیز کردن شیشه مانیتور می توانید از تمیزکننده شیشه معمولی که در خانه استفاده می کنید کمک بگیرید. فقط باید مطمئن شوید که مانیتور حتما خاموش باشد و آنرا از برق بکشید. این مایع تمیزکننده را ابتدا به یک پارچه بدون پرز اسپری کنید و پارچه را بروی شیشه بکشید. با جاروبرقی تمام راههای عبوری هوا را بخوبی تمیز کنید.

 

توصیه اکید می کنم از قرار دادن هر نوع کاغذ و کتاب برروی مانیتور مخصوصا بخشهای تهویه مانیتور هنگام کار بشدت اجتناب کنید که نه تنها می تواند باعث خرابی مانیتور شود بلکه احتمال آتش گرفتن آنرا افزایش می دهد. بدنه مانیتور را میتوانید با پارچه آغشته به آب و مایع ظرفشویی بخوبی تمیز کنید اما اگر مانیتورتان lcd است روش کار اندکی فرق می کند.

 

این مانیتورها از شیشه ساخته نشده اند لذا هیچوقت هیچ مایعی را مستقیما بروی آن اسپری نکنید و از دستمال کاغذی از هر نوع برای تمیز کردن آن استفاده نکنید که باعث خش افتادن بروی صفحه آن می شود. اگر میخواهید صفحه مانیتور lcd را تمیز کنید پیشنهاد می کنم از یک پارچه کتان نرم خشک استفاده کنید. اگر صفحه مانیتور بخوبی تمیز نشد میتوانید کمی الکل به پارچه بزنید و صفحه مانیتور را با آن تمیز کنید.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

آموزش کانفیگ مودم حالت دستی

کانفیگ مودم,آموزش کانفیگ مودم,مودم

آموزش کامل کانفیگ مودم حالت دستی

 

آموزش تصویری کانفیگ مودم حالت دستی

یکی از دغدغه های مشترکان Adsl کانفیگ مودم می باشد، که در این مطلب آموزش کاملکانفیگ مودم حالت دستی را ارائه میدهیم. اگر می خواهید از این پس کانفیگ مودم را خودتان انجام دهید، با ما همراه باشید.

 

ابتدا اتصالات مودم را به خوبی چک کنید:

•اتصال کابل شبکه به یکی از خروجی های مودم

•اتصال سیم تلفن به ورودی Line splitter و خروجی آن به مودم

 

در ابتدا برای آموزش کانفیگ مودم لازم است با Bridging و PPPoE آشنا شوید:

Bridging: (کانفیگ مودم حالت دستی) در این حالت باید یک کانکشن روی سیستم عامل(Windows/Linux/Mac) خود ساخته و هر بار پس از روشن کردن کامپیوتر خود، برای اتصال به اینترنت تلاش نمایید، درست مثل زمانی که کارت اینترنت خریداری کرده و از Dial-Up استفاده می کنید، مزیت این روش کانفیگ مودم آن است که چنانچه به اینترنت متصل نشوید، یک Error به نمایش در می آید که با استفاده از عدد ِ Error می توانید مشکل را تشخیص داده و یا با اعلام آن به پشتیبانی فنی، آنها را در تشخیص مشکلتان یاری نمایید!

 

PPPoE: (کانفیگ مودم حالت اتوماتیک) در این حالت کانکشن روی مودم ساخته می شود، بنابراین در حین تنظیم مودم، از شما Username و Password خواسته می شود و دیگر نیازی به ساخت کانکشن روی سیستم عامل وجود نخواهد داشت، مزیت این روش آن است که زمانی که کامپیوتر خود را روشن می کنید، به اینترنت متصل هستید، معمولا در جایی که بیش از یک کامپیوتر قرار داشته و یا از مودم Wireless استفاده می شود، از این روش برای کانفیگ مودم بهره می برند.

 

در این مقاله کانفیگ مودم حالت دستی و ساخت کانکشن در ویندوز را آموزش می دهیم.

 

وارد شدن به صفحه ی تنظیمات مودم:

خب برای شروع شما باید وارد تنظیمات مودمتان بشوید، به این صورت که در آدرس بار مرورگرتان آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را وارد نمایید، سپس User name و Password مودمتان را وارد کنید که به صورت پیشفرض هر دو admin می باشند.

 

کانفیگ مودم حالت دستی,تنظیمات مودم,صفحه تنظیمات مودم

وارد شدن به صفحه تنظیمات مودم

 

نحوه کانفیگ مودم ADSl

حالت دستی یا همان Bridging:

پس از زدن یوزر و پسورد مودم، وارد صفحه ی تنظیمات مودم می شوید، سپس روی AdvancedSetup کلیک کنید.

 

آموزش کانفیگ مودم,تنظیمات مودم وایرلس,کانفیگ مودمd link

 

در مرحله ی بعد کانفیگ مودم حالت دستی که Wan Setup نام دارد، باید کانکشن مربوط به مودم را تنظیم کنید، برای شروع گزینه ی Add را انتخاب کنید.

 

نحوه کانفیگ مودم adsl,تنظیمات مودم,کد تنظیمات مودم

 

در این مرحله باید اطلاعات مربوط به شرکت ارائه دهنده اینترنت تان را وارد کنید، که شامل دو عدد Vpi و Vci می باشد که می توانید با برقراری تماس با شرکت مورد نظرتان این دو عدد را دریافت نمایید.

 

آموزش کانفیگ مودم,تنظیمات مودم وایرلس,کانفیگ مودم d link

 

در مرحله ی بعد برای کانفیگ مودم، شما باید حالت مودم را تنظیم کنید که برای حالت دستی تنظیم مودم باید گزینه ی Bridging را انتخاب کنید، و قسمت بعد را روی LLC تنظیم نمایید.

 

تنظیمات مودم,کانفیگ مودم,آی پی تنظیمات

 

مرحله ی بعد همان طور که در تصویر می بینید، next بزنید.

 

نحوه کانفیگ مودم adsl,کد تنظیمات مودم,مودم d link

 

خب ساخت کانکشن به پایان رسید، اکنون روی Save کلیک کنید.

 

کانفیگ مودم,طریقه کانفیگ مودم وایرلس,کد تنظیمات مودم

 

سپس مودم خود را Reboot کنید.

 

آموزش کانفیگ مودم,تنظیم مودم,کانفیگ مودم حالت دستی

 

پس از آن با پیغام زیر مواجه می شوید که برای این کار تقریبا یک تا دو دقیقه باید صبر کنید.

 

کانفیگ مودم,آموزش کانفیگ مودم,کد تنظیمات مودم

 

حالت دستی کانفیگ مودم نیاز به ساخت کانکشن Broadband در سیستم عامل دارد.

 

ساخت کانکشن Broadband در ویندوز:
این کانکشن برای کانفیگ مودم حالت دستی باید ساخته شود، در غیر این صورت مودم به اینترنت وصل نمیشود، برای این کار ابتدا بر روی آیکون Network روی تاسکبار کلیک راست کنید و Open Network and Sharing Center را بزنید.

 

تنظیمات مودم,کانفیگ مودم وایرلس,ساخت کانکشن

 

پس از آن روی Setup a new connection or network کلیک کنید.

 

آموزش کانفیگ مودم,تنظیمات مودم ای دی اس ال,کانفیگ مودم d link

 

در مرحله ی بعد Connect to the Internet را انتخاب کنید.

 

طریقه کانفیگ مودم وایرلس,کد تنظیمات مودم,نحوه اتصال به اینترنت

 

سپس روی Broadband یا همان PPPoE کلیک کنید.

 

کانفیگ مودم,تنظیمات مودم,صفحه تنظیمات مودم

 

در این مرحله شما باید همانند حالت اتوماتیک در کانفیگ مودم، Username  و Password خود را وارد کنید به علاوه ی نام کانکشن که هر اسمی می تواند باشد، می توانید تیک ….Allow other را هم بزنید. در نهایت روی Connect کلیک کنید.

 

کانفیگ مودم d link,نحوه کانفیگ مودم adsl,تنظیمات مودم وایرلس

 

سپس منتظر برقراری ارتباط بمانید.

 

کانفیگ مودم,آموزش کانفیگ مودم,تنظیمات مودم

 

سرانجام به اینترنت وصل شدید.

 

کانفیگ مودم,کد تنظیمات مودم,آی پی تنظیمات مودم

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

در ویندوز ۸.۱ چگونه رمز وای فای را بازیابی کنیم !

ویندوز ۸.۱, بازیابی پسورد وای فای

گاه شده همه ی ما پسورد وای فای خود را فراموش کرده، در ویندوز ۸.۱ برای اینکه رمز شبکه Wi-Fi خود را بدست آورید بایستی از طریق کامپیوتر خود که به ویندوز ۸.۱ مجهز می باشد به شبکه مورد نظر متصل شده (اگر شبکه خودتان است و تاکنون از آن استفاده میکردید پسورد آن بر روی سیستم شما ذخیره شده و میتوانید از طریق آن متصل شوید.)

 

۱- در صفحه دسکتاب، نوار ابزار را باز کرده و با کلیک بر روی Settings به قسمت Control Panel بروید.

 

۲- در زیر گزینه Network and Internet بر روی View network status and tasks کلیک کنید.

 

۳- اکنون در بخش Connections شما می‌توانید آیکون Wi-Fi و نام آن را مشاهده نمایید.

 

۴- بر روی Wi-Fi network کلیک کرده تا صفحه Wi-Fi Status به‌صورت پاپ‌آپ باز شود. بر رویWireless Properties کلیک نمایید.

 

ویندوز ۸.۱, بازیابی پسورد وای فای

 

۵- در پنجره جدید  بر روی سربرگ Security کلیک نمایید. حال شما می‌توانید پسورد شبکه Wi-Fi خود را مشاهده نمایید (سومین گزینه).

 

ویندوز ۸.۱, بازیابی پسورد وای فای

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

آموزش عیب یابی و تعمیر کامپیوتر

 

آموزش کامپیوتر, تعمیرات کامپیوتر

 

 

اگر بعد از فشردن دکمه power، کامپیوتر روشن نشد؟

بررسی کنید آیا سیم برق متصل است؟ آیا سر دیگر سیم برق متصل شده است؟ سوییچی که در پشت کامپیوترتان وجود دارد چک کنید. از اتصال صحیح منبع تغذیه به مادربرد اطمینان حاصل کنید. کابل برق فلاپی را چک کنید. اگر هیچ یک از این کارها نتیجه نداد در مرحله بعد هر چیزی را که به مادربرد متصل است به غیر از کابل برق، سیم دکمه power، کارت گرافیک، حافظه RAM و CPU را جدا کنید. اگر باز هم سیستم بالا نمی آید یک یا دو قطعه از سیستم شما معیوب است. در این مورد به احتمال زیاد مادربرد یا منبع تغذیه Case شما اشکال دارد.

 

 

اگر سیستم روشن می شود ولی بوق نمی زند یا بالا نمی آید؟

ابتدا همه اتصالات را چک کنید و دوباره امتحان کنید. در صورتی که این عمل مؤثر نبود، بهترین کار این است که مانند بالا همه چیز را به غیر از سیم دکمه power، کارت گرافیک، حافظه RAM و CPUرا از مادربرد جدا کرده و دوباره امتحان کنید.

اگر کامپیوتر به خوبی شروع به کار کرد کامپیوتر را خاموش کنید و هر بار یک قطعه را متصل کرده و سپس کامپیوتر را روشن کنید تا جایی که مشکل را پیدا کنید ولی اگر کامپیوتر اصلا‎‎ً روشن نشد احتمالاً یک یا چند قطعه معیوب دارید(CPU ،RAM، مادربرد و منبع تغذیه).

 

کامپیوتر روشن می شود و متناوبا‎ً بوق می زند، بالا می آید؟

ببینید آیا حافظه RAM شما بدرستی نصب شده است اگر لازم است آن را بیرون آورید و دوباره جا بزنید.

 

سیستم روشن می شود یک سری بوقهای سریع می زند، بالا نمی آید؟

ببینید آیا کارت گرافیک به درستی روی اسلات AGP نشسته است یا خیر.اگر مقدار کمی از کارت گرافیک خارج از اسلات AGP باشد سیستم بالا نمی آید.

چند مشکل دیگر هم وجود دارد که بوسیله این بوقها شناسایی می شود اما دو مورد بالا معمول ترین موارد هستند.

اگر سیستم بالا می آید ولی مشکلاتی را مشاهده می کنید در این جا دو مشکل عمده ذکر می شود. کامپیوتر شما در هنگام نصب سیستم عامل بارها از حرکت باز می ایستد علت آن می تواند گرمای CPU باشد بخصوص CPU های شرکت AMD یا CPU های قدیمی تر شرکت INTEL. چک کنید آیا فن CPUبخوبی عمل می کند و چک کنید آیا هیت سینک (قطعه آلومینیومی که روی CPU نصب شده و معمولاً رنگ سیاه دارد) بخوبی نصب شده است و با سطح CPU کاملاً موازی است. مطمئن شوید از هیت سینکی استفاده می کنید که ساخت سازنده CPU شماست. هیت سینک اگر درست نصب شود بیش از آنچه نیاز است خنک کاری انجام می دهد.

 

مشکلات زیادی درسیستم عامل همراه با صفحات آبی که ظاهر می شود دارید؟

خطاهایی که در هنگام کپی کردن فایل های Set up بوجود می آیند بخصوص در ویندوز ۲۰۰۰ و XP، به احتمال زیاد نشانه وجود مشکل در حافظه RAM شماست. این امکان هم وجود دارد که مشکل از هارد دیسک شما باشد اگر خطاها همراه با صفحات آبی است که در آنها Page Fault دیده می شود یقیناً مشکل از حافظه RAM شماست.



امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

بازدید :187
برچسب ها : ی- تجهیزات شبکه- ترفندهای تلگرام- ترفندهای کامپیوتری- تروجان- تعمیر- تعمیر در محل- تعمیر رایانه- تعمیر رایانه در محل- تعمیر کامپیوتر- تعمیر کامپیوتر با گارانتی- تعمیر کامپیوتر در محل- تعمیر کامپیوتر در محل با سرویس رایگان - امداد رایانه تهران- تعمیر کامپیوتر در منزل- تعمیر لپ تاپ در محل- تعمیرات تخصصی- تعمیرات رایانه- تعمیرات رایانه در محل- تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری کامپیوتر- تعمیرات کامپیوتر-
نویسنده
نویسنده : مهندس کبیری
تاریخ : چهارشنبه 23 تیر 1395
زمان : 23:26
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
:: آموزش تعمیر کامپیوتر و عیب یابی ( تاریخ : دوشنبه 08 دی 1399)
:: در ویندوز با چه روشی رمز وای فای را بازیابی کنیم! ( تاریخ : دوشنبه 01 دی 1399)
:: آموزش نحوه کانفیگ مودم در حالت دستی ( تاریخ : دوشنبه 24 آذر 1399)
:: گردگیری فن لپ‌تاپ ( تاریخ : دوشنبه 17 آذر 1399)
:: خدمات کامپیوتری ( تاریخ : دوشنبه 10 آذر 1399)
:: تعمیر لبتاپ ( تاریخ : دوشنبه 03 آذر 1399)
:: تعمیر رایانه ( تاریخ : دوشنبه 26 آبان 1399)
:: تعمیرات کامپیوتر در محل با سرویس رایگان ( تاریخ : دوشنبه 19 آبان 1399)
:: تعمیر کامپیوتر با سرویس رایگان ( تاریخ : دوشنبه 12 آبان 1399)
:: تعمیرات کامپیوتر ذر محل ( تاریخ : دوشنبه 05 آبان 1399)


بالای صفحه